Waarom schaken bij een club?

Op een schaakclub en zeker bij ASV ontmoet je schakers van verschillende speelsterkte in competitieverband. De competitie wordt niet alleen onderling gespeeld, maar ook tussen teams van verschillende clubs. ASV speelt dan in een competitie tegen andere verenigingen in de regio of, al naar gelang de speelsterkte, daarbuiten.

 Waarom schaken bij ASV?
Omdat:
-plezier in het schaken voorop staat;
-het er altijd gezellig is;
-ASV een actieve schaakclub is;
-ASV een apart gedeelte met bar heeft waar kan worden gevluggerd of geanalyseerd;
-er daarnaast genoeg tijd overblijft om met elkaar een praatje te maken (sociaal contact).

 Interne competitie
Om deel te nemen aan een ronde van de interne competitie dient u zich op donderdag uiterlijk om 19.45 uur te melden bij de wedstrijdleider. Als u wel wilt spelen, maar u kunt er niet tijdig zijn, dan kunt u de wedstrijdleider bellen op 06-12965038. Hij zorgt er dan voor dat u wordt ingedeeld. Daarnaast wordt er gedurende het seizoen een bekercompetitie gehouden, waarbij de verliezer afvalt en de winnaar voor een nieuwe ronde wordt ingedeeld. Ook worden vijf speelavonden benut voor de rapidcompetitie. Op die avonden kunnen 4 partijen met een versneld speeltempo (20 minuten per persoon) worden gespeeld, maar minder partijen mag ook. Tegen het einde van het seizoen, meestal eind mei, wordt het interne snelschaakkampioenschap gehouden. Voorafgaand aan de senioren hebben de jeugdleden vanaf 18.15 uur tot 19.45 hun speelavond in dezelfde lokaliteit.

 Externe competitie
ASV doet met 13 teams, bestaand uit acht, zes of vier spelers, mee in de externe competitie. Daarvan spelen 3 teams in de landelijke competitie. ASV-1 komt uit in de 1e klasse; ASV-2 en ASV-3 spelen in de 3e klasse KNSB. Terwijl ASV-4 en ASV-5 in de Promotieklasse van de Oostelijke Schaakbond (OSBO), de hoogste klasse in deze regionale bond, uitkomen. Deze vier teams spelen hun wedstrijden op zaterdag. De thuiswedstrijden van deze 4 teams worden gespeeld in het Brasserie Servontyn in het Color Business Center aan de IJsselburcht-3.

De overige 8 ASV-teams komen in de andere klassen van de OSBO uit. De thuiswedstrijden van die teams vinden plaats op onze clubavond. Gedurende het seizoen moet ook een aantal uitwedstrijden worden gespeeld. Deze wedstrijden worden dan gehouden op de clubavond van de ontvangende vereniging. Elk team heeft een teamleider die alles omtrent de wedstrijd regelt.

 Toernooien
ASV organiseert jaarlijks drie verschillende toernooien. In maart organiseren we een rapidtoernooi, twee maanden later een Vierkampentoernooi en in het eerste weekend van september een weekendtoernooi. Verder staat het leden van ASV vrij deel te nemen aan de vele toernooien die bijna wekelijks overal in het land worden georganiseerd.

 Voorjaarstoernooi
Jaarlijks organiseert ASV in maart een open rapidtoernooi. Een zevenrondig schaakevenement, waaraan door zo'n 100 schakers wordt deelgenomen.

 Vierkampentoernooi
In mei organiseert ASV op een vrijdagavond en de aansluitende zaterdag een Vierkampentoernooi. Een zestigtal deelnemers wordt in groepen van vier spelers ingedeeld en er wordt gestreden om prijzen in natura. De deelnemers krijgen zaterdagmiddag een lunch aangeboden.

 Weekendtoernooi
In het eerste weekend van september strijden maximaal 120 schakers uit binnen- en buitenland in twee groepen om de Open Arnhemse schaaktitel. Het toernooi telt zes ronden.

terug naar het begin^

    Bestuur & Teamleiders

 Contributie
De contributie bij ASV bedraagt als volgt:
- Seniorleden€ 89
- Jeugd€ 45
- Dubbelleden€ 50
De contributie wordt jaarlijks automatisch geincasseerd. Het girorekeningnummer van ASV is NL35INGB0001192781 t.g.v. Penningmeester ASV te Arnhem.

 Schaaktrainingen
ASV organiseert op elk spelniveau trainingen voor haar leden. Dat gebeurt in drie groepen op acht maandagen. Daarnaast worden schaaklessen gegeven aan beginnende clubschakers en huisschakers. Ook organiseert ASV cursussen voor mensen die willen leren schaken. Voor informatie over de trainingen kunt u terecht bij Nico Schoenmakers per e-mail: nicoschoenmakers@kpnplanet.nl

 Clubblad
ASV kent drie clubbladen t..w. En Passant, een wekelijks bulletin met allerlei actuele informatie, ASV-Nieuws, waarin veel achtergronden, partijen, verhalen etc en SST..., een clubblad voor de jeugdleden.

 Internet
ASV heeft ook een eigen homepage op internet. Hiermee kunt u alles te weten komen over onze vereniging. Deze site is te vinden via: www.asv-schaken.nl

 Clublokaal en clubavond
De speelavonden van de Arnhemsche Schaak Vereeniging (ASV) vinden plaats op de donderdagavond, aanmelden 19.45 uur, aanvang ronde 20.00 uur, in:

Dagbesteding het Pleijwerk
Vlamoven 22-24
6826TN Arnhem
Toon plattegrond

Speellocatie zaterdag


IJsselburcht 3
6825BS Arnhem (Presikhaaf Oost)
Toon plattegrond

 Inlichtingen

Nadere inlichtingen over ASV kunt u verkrijgen bij:
Ruud Wille (secretaris)
tel. 026 - 3615003
e-mail r.wille@planet.nl

Tijs van Dijk (jeugd)
tel. 0575 - 511055
e-mail: asvjeugd@zonnet.nl